Митови за чоколадото!

Мит 1. Чоколадото предизвикува проблеми со варењето на храната. Вистината: Чоколадото не е тешка храна. Истражувањата покажуваат дека порција од 200gr чоколадо се задржува во стомакот во просек околу 1 час. Тоа е…

Повеќе